1. srpna 2013

První night market

Prasečí krev smíchaná s rýží
Po prvním vyučování nám naplánovali výjezd na night market. Taiwanci night markety milují. Je to jejich tradice. Mají hromady obchodů a restaurací, kde se mohou najíst a nakupovat, ale většina stejně raději jde na night market. Ve městě jich je několik a jsou to nejživější místa, která lze najít. Je to taková velká tržnice, kde jsou hromady jídla, oblečení a her.


Směska dobrot




Střeva
My jsme chtěli hlavně jídlo. Zkoušeli jsme cokoliv - smažené banány, žabí vajíčka, sépie, chobotnice, kuřecí pařáty, různé džusy..... Není mi z toho moc dobře, ale určitě musím vyzkoušet další. Hrozně zajímavé jsou hry. Jsou to různé atrakce od lovené krabů na čas přes házení obručí na ceny až po baseballové nadhozy. Dostanete za to nějakou cenu, která odpovídá zhruba tomu, co jste za to zaplatili. Je to jako nějaká pouť. Ale oni to hrozně žerou a prožívají.

Koleno, ale nevím čeho
Další zajímavá věc byla, že jsme byli jako atrakce. Na univerzitě jsou lidi na cizince zvyklí a nepřijdou jim zvláštní. Tady se za námi každý otáčel a pokřikoval na nás. Nebylo to tak hrozné jak v Íránu, ale někdy to není příjemné.