1. srpna 2013

Okolí campusu

Campus NSYSU z pláže

Viděli jste někde líp umístěný kampus? Kolem krásná příroda (někdy až moc) s horou a těsně před školou pláž. Příroda je všude kolem. Takže po příchodu v pokoji na mě čekaly 4 ještěrky. Nemůžeme otevírat okna nebo sem vlezou opice. Všude něco poletuje, pípá, štěká ...

Odjezd z přístavu
Pláž je docela hezká. Navíc Taiwanci nesnáší, když jsou opálení, takže tam skoro nikdo nechodí. Problém je, že jsou hrozně opatrní. Hlídá tam policajti a plavčíci, i když je tam třeba 5 lidí a nepustí vás dál než pár desítek metrů od břehu. Na kraji je ocen club, který patří k univerzitě. Mají tam windsurfy, normální surfy, skůtry a tak. Musím ale zjistit, jak se tam dostat. Voda má kolem 28 stupňů a je čistá. Pláž vypadá tmavě, protože je tam tmavý písek.

Malý maják
Kaohsiung je největší přístav na Taiwanu. Lodě jsou všude kolem. Někdy to vypadá jako by tvořily dlouhou frontu před vjezdem do přístavu. Ale přijde mi to ve městě i okolo docela klidné, třeba oproti Rotterdamu.

Na první fotce je fotka campusu. Škola je součástí chráněného parku. Je to spíš taková džungle. Dnes se na kolej dostala i opice a vyjedla jednu kuchyni. Myslím, že tu s těmi zvířaty bude o zábavu postaráno.