20. srpna 2013

Kenting

Grilované ústřice


Oblast Kenting zabírá poměrně velkou plochu na nejjižnějším cípu Taiwanu. Je to jediná opravdu turistická oblast zaměřená na koupání a válení se na pláži. Krásné pláže jsou kolem obklopené národním parkem. Většinou je to deštný prales tzn. je tu hrozné vlhko, teplo, hromada živočichů, divné stromy, jeskyně...
Oblast Kenting zabírá jižní cíp ostrova
 Pro obyčejného Taiwance je ale Kenting synonymem pláží, bikin a surfování. Pláží je tam hodně, ale je lepší se vyhnout těm hlavním, kde je hlava na hlavě. Jsou tam desítky malých opuštěných, kde není ani noha. Sice tam nejsou bary a sprchy, ale nikdo tam nenadává, že plavete daleko, nejezdí tam lodě a skutry jako vodní atrakce a je tam klid. Taiwanci nás samozřejmě prvně zavedli na jednu z hlavních pláží kvůli vodním atrakcím. Zaplatili nám 3 atrakce ve stylu banán za lodí. Chvilku jsme se koupali, ale kvůli těm atrakcím se nemůže dál od břehu, hlava na hlavě, nic moc.

Motokáry pro holky
Večer jsme prošli night market. Byla to jedna ulice, kde byly stánky hlavně s jídlem a pitím. Dvě hodiny jsme obcházeli kolem a vybírali si místní dobroty a pak jsme se přesunuli do beachbaru. V barech mají zavedou takovou hloupost, že je daná minimální částka, kterou musí člověk zaplatit, pokud tam chce jít. Nejde si koupit jednou pivo. Například tady byla 250NTD. Jedno pivo je za stovku, ale kdybyste si dali jedno pivo, stejně zaplatíte 250.

Ráno jsme vstávali už v 7 a jeli do lesa. Byl to spíš takový park pro turisty. Chodníky vybetonované, na každých 100 metrech šipka, co je okolo, ale bylo to hezké. Za hodinu a půl se dá projít celá trasa, kde jsou jeskyně, opice, brouci, exotické rostliny, stromy, skály, vyhlídky, věž.

Národní park
Na oběd jsme šli opět na mořské plody. U stolu sedí tak 8 lidí a číšník nosí pořád další a další jídla a dává je doprostřed stolu. Když je nějaký talíř prázdný, donese další jídlo. Tak u 80% věcí jsme nevěděli, co jíme. Nebyli nám to schopní vysvětlit anglicky. Ale chutná to výborně. Nakonec naší cesty nás vzali do podmořského světa. Čekali jsme pár akvárií, ale byla to pecka. Obrovské bazény s tučňáky, žraloky, delfíny, velrybami a vším možným. Byly tam třeba i osahávací akvária, kde se dalo sahat na hvězdice a nějaké rybky. Pravidelně byly v akváriích různá krmení nebo hry. A jejich chlouba je nejdelší podvodní tunel v Asii. 

Podvodní svět



Žádné komentáře:

Okomentovat