3. dubna 2014

Danang


Most na přilehlý ostrov s přístavem pro výletní lodě po Jihočínském moři
 Do Danangu jsme přijeli po poledni, protože jsme museli do dvou hodin vrátit motorku. Zastavili jsme na pobřeží, že zavoláme majiteli naší motorky, ať si pro ni přijede a že si dáme nějaké mořské jídlo. Bylo to suverénně nejhorší jídlo, které jsme za celou dobu měli. Vybrali jsme ho naslepo, protože neuměli ani slovo anglicky a tentokrát jsme se opravdu netrefili.
Cetrum je velmi moderní a čisté
 Letadlo do Sajgonu nám letělo až o půlnoci, tak jsme měli volné odpoledne a večer v Danangu. Jak jsem se později dozvěděl, Danang je nejčistější a nejudržovanější město v téhle oblasti Asie. Mají hrozně populárního starostu, který podporuje moderní výstavbu, staví mosty, parky... Myslím, že i většina českých měst má proti Danangu co dohánět. Moc památek tady není a ani jsme na ně neměli náladu. Prošli jsme centrum, párkrát zastavili na kafe nebo nějakou dobrotu až jsme se dostali na večeři do klubu On the radio. Byl to spíš takový bar, kde se i vařilo a později měla přijít živá muzika.
Byli jsme unavení, tak jsme se jenom procházeli a odpočívali

Most ve tvaru draka
 Líbilo se nám tam tolik, že jsme vydrželi čekat na koncert snad 2 hodiny. Mezitím jsme vyzkoušeli skoro všechna piva a jídla, co měli. Pak jsme si dali Hanoi vodku. Zase jsem se později dozvěděl, že s Hanoi vodkou nedávno proběhl methanolový skandál podobný tomu u nás. Ale tady byl viník jasný-Hanoi vodka, proto ji už nikdo nepije. Nevěděli jsme to, ale přežili jsme to.
Nebezpečná vodka Hanoi

Koncert v klubu On the radio
 Z klubu se nám na letiště vůbec nechtělo, místní kapela byla překvapivě velmi dobrá a sešla se tu hromada mladých lidí z okolí. Museli jsme stihnout letadlo, tak jsme dopili a vyrazili.
Jedno pivo před cestou na letišti
 Let měl zpoždění, ale nikam jsme nespěchali. Do Sajgonu jsme přiletěli ve 2 v noci, vzali jsme si s irským párem taxík do centra a našli si hostel na poslední dny.
Nakonec nás čekal přijemný noční let do Sajgonu, byla krásná viditelnost na zářící města

Žádné komentáře:

Okomentovat