16. února 2014

Siem Reap

Okolí mého hotelu. Takto to vypadá všude. Hotel, pár stromů a další hotel.
Výborné kambodžské pivo, 17Kč
Moje druhá destinace v Kambodži. Bývalo to malé městečko, dokud se neproslavily Angkorské chrámy, které jsou několik kilometrů od centra města. S tisícemi turistů, kteří přijíždějí každý den, se rozvíjí cestovní ruch. Na první pohled je Siem Reap jenom hromada hotelů. Kamkoliv jdete jsou hotely a restaurace a zase hotely. Ve středu města je party ulice, kde se každý den paří do rána. Na všech místech jsou mototaxikáři a tuktukáři.
Pařba pro Kamobodžany. V centru pařili cizinci tohle je na okraji města, kde byl trh a koncert a tady se baví místní.

V samotné město je relativně hezké, jsou zde vidět peníze, které přichází s turismem, takže většina veřejných budov, parky jsou udržované a uklizené.. Jezdí se sem hlavně na chrámy a na večerní paření. Všichni přes den objíždí chrámy a večer se sejdou na party ulici.
Samozřejmě je všude zboží od Channel a Vuitona za pár korun

Trhy s zeleninou a ovocem na ulici

Nových chrámů v Siem Reap také hodně, proti těm starým, ale nic moc
Připomínky Angkoru jsou všude. Jsou na Angkorskou říši hrozně hrdí, protože v té době zabírala velkou část JV Asie.


Vedle turistů vytahují chudí kluci plechovky z řeky

Hlavní trh, kam se chodí nakupovat jídlo. Populární tady jsou školy vaření pro cizince, kde si jdete nakoupit suroviny na tento trh a pak  nich vaříte. Kambodžská kuchyně je výborná.

 Siem Reap je příjemné město, ale bez chrámů by tady asi ani pes neštěkl. Zjednodušeně je to jenom výchozí místo na výlety k chrámům, večerní pařby, nákupy.  Angorské chrámy tady všechno změnily všichni se živí turismem. Pracují v hotelech, prodávají suvenýry, jezdí s motorkami atd. Podobně jako cetrum Phnom Penu to se zbytkem Kambodži nemá moc společného.